Energie

De traditionele bron van op fossiele brandstof gebaseerde energie is aan het uitputten. Terwijl de consumptie door de welvaartgroei in vele landen toeneemt . De energiekosten rijzen de pan uit en het gevaar van structurele tekorten in de toekomst vereist een urgente transitie.

Energie dilemma:

Voor de overheid is de energie transitie (van fossiel naar iets anders) fundamenteel mits deze hetzelfde geld in het laadje blijft brengen. Voor veel consument is het van belang om onze levensstijl te handhaven. Reden te meer om Sustainocratie toe te passen. Lees meer over Energie dilemma

Het programma Energie is bedoeld om Gemert-Bakel en omgeving energie neutraal te maken. Hiervoor nodigen we organisaties uit die bezig zijn met energie samen te werken op basis van Sustainocratie. Atelier3P wil een coöperatiefonds oprichten zodat alle opbrengsten volledig ten goede komen aan de gemeenschap.

 

transformatie economie - energie fondsDe redactie van Duurzaam Gemert-Bakel zorgt ervoor dat alle ins en outs, de mogelijkheden en de knelpunten duidelijk inzichtelijk worden.

Ja, ik wil meer weten neem contact op info@atelier3p.nl

De volgende activiteiten op de agenda:

 • FRE2SH-ENERGIESNOEIERS
  De Energiesnoeiers zijn mensen die lerend worden ingezet in de sociale economie. Zij worden in de praktijk opgeleid om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Ze kregen voordien weinig kansen op de arbeidsmarkt, maar vinden in de energiebesparingsniche een nieuwe zinvolle job. Deze energiebesparende maatregelen worden bij voorkeur uitgevoerd bij maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroepen. De Energiesnoeiers gaan niet onvoorbereid op pad. Om de nodige kwaliteit en professionaliteit bij de uitvoering te garanderen, werken en worden ze begeleid door een sociale economische organisatie: het FRE2SH-Energiesnoeiersbedrijf.
 • DUURZAME ENERGIE
  In tegenstelling tot wat men denkt, is het wel rendabel voor u als bedrijf, vereniging van eigenaren, sportpark.
  Wij willen zonne-centrales gerealiseren op daken van bedrijven, of op een veldopstelling met een groot oppervlak van minimaal 1.000m2 per lokatie.
  De overheid ondersteunt dit soort initiatieven en door samenwerking met aangesloten bedrijven kunnen we samen dergelijke zonne-parken gaan bouwen.
 • BOUW JE EIGEN WARMTEPANEEL
  Knutsel in een week je eigen warmtepaneel van op elkaar gestapelde drankblikjes in elkaar. Hiermee houd je de temperatuur in je woonkamer heerlijk op peil – zonder stookkosten. >>>Klik hier voor een video hoe je zelf een warmtepaneel kunt bouwen.
 • Energetisch Renoveren Gemert-Bakel (ERG)
  Atelier3P moedigt de gemeente aan initiatief te nemen met het project Energetisch Renoveren Gemert-Bakel (ERG). Het heeft tot doel het totale Gemert-Bakelse woningbestand optimaal te isoleren. Atelier3P denkt en doet mee, samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers.
 • Van E naar A
  Een van de grote uitdagingen van het ERG-project is het betrekken van huurders en huiseigenaren. Atelier3P wil daarom het project Van E naar A starten, een communicatietraject om burgers te verleiden tot isoleren.
 • Gebouwen en terrein Atelier3P energieneutraal (2017/2018)
  Atelier3P energieneutraal; een plek waar iedere bezoeker zelf kan zien en ervaren hoe energieneutraliteit in de praktijk gerealiseerd kan worden. Dat heeft een sterke educatieve werking en zet bezoekers aan tot zelf actie nemen.
  Mogelijke partners: huidige gebruikers, Europe’s Energy Point.
 • Project zon op school (ZoS)
  Atelier3P ondersteunt met raad en daad het MeD-project dat we op basisscholen willen starten om schoolgebouwen qua energie bij de tijd te brengen.

 

>>>Warmtepaneel

Be Sociable, Share!
De "kunst van samen leven" Follow us Facebook Twiter RSS