Levensschool jong volwassenen

Atelier3P zou graag een levensschool opzetten voor jong volwassenen.

Waarom?

Omdat er de nodige jong volwassenen zijn waarvoor het leven een stuk “rijker” zou worden als ze de mogelijkheid zouden hebben om op een zelfstandige manier hun eigen mogelijkheden kunnen ontmoeten.

Er zijn te veel jong volwassenen met kwaliteiten die niet weten wat ze in deze fase in hun leven moeten aanvangen. Ze hoppen van opleiding naar opleiding omdat ze leerplichtig zijn maar weten niet (meer) wat hun kwaliteiten zijn en wie ze zelf zijn. En raken daardoor een groot deel van hun geloof (in de wereld om hen heen) en de kracht in hun zelf kwijt.

Wat zou de levensschool moeten bieden?

De levensschool moet een prikkelende omgeving zijn waar gewerkt kan worden aan de nodige (grote) projecten. Denk hierbij aan verbouwen van ruimtes, met alle voorkomende werkzaamheden (electra, metselen, stuken, timmeren, schilderen enz.).

Aanleggen en onderhouden van (eetbare) tuinen met daaraan gerelateerde werkzaamheden. Verzorgen van de gewassen/tuin, oogsten,  en verwerken ( jam, compote, sappen/siroop, drogen, theeën samenstellen, natuurlijke cosmetica, natuurlijke schoonmaakmiddelen, fermenteren enz,)

Jong volwassenen moeten er hun ADL (algemeen dagelijks leven) activiteiten kunnen ontwikkelen zodat ze kunnen leren op eigen benen te staan. Daarbij moeten ze de uitdaging en mogelijkheid kunnen nemen om b.v zelf een plankje op te hangen, kast in elkaar zetten, band van de fiets te plakken, enz…
Wellicht in combinatie met een ‘repaircafé’.

De  mogelijkheid in innerlijke ontwikkeling zoals: meditatie, non dualisme, kracht van het nu enz.

Helpen bij het runnen van het jongerencafé ‘The Hangout’ en allerlei aanverwante activiteiten.

Wat zijn de kapstokken waarop de school stoelt?

Het moet vanuit de wil/behoefte van de “leerling” zijn (je kunt iemand niet leren willen!).

De “leerling” moet aan zelf reflectie kunnen doen.

Alles mag bestaan en benaderen we vanuit respect voor ons zelf, elkaar en de aarde.

De school moet een persoonlijk traject gerichte opleiding zijn naar behoefte en omstandigheden. Dus moet zowel intern als vanuit extern gevolgd kunnen worden.
>>>Breekjaar

Be Sociable, Share!
De "kunst van samen leven" Follow us Facebook Twiter RSS