Middeleeuwen

Eén keer per jaar zal kasteel Gemert en omgeving de sfeer ademen van de middeleeuwen. Talloze figuranten kunt u ontmoeten bij een bezoek aan kasteel Gemert.

middeleeuwenWaan u een dag in middeleeuwse sferen, vereenzelvig u met ridder Robert die moet vechten om de hand van de dochter van ridder Galo, Genoveva. Loop rond in één der drie authentieke kampen van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden. Laat u opschrikken door kanongebulder en zwaardgekletter. Maak ruim baan voor de ganzenhoeder en waak voor de op prooi beluste roofvogels die over uw hoofd scheren. Kortom: Gemert zal vollopen met bezoekers van het Middeleeuws Kasteelfeest rond kasteel Gemert.

Talloze figuranten kunt u ontmoeten bij een bezoek aan kasteel Gemert. Zo zullen bedelaars en melaatsen gemeden worden, zullen jonkvrouwen sierlijk voortschrijden, zal de ganzenhoeder met zijn ganzen groene weiden op zoeken en zal de valkenier zijn vogels trainen voor de jacht. Om u echt in de middeleeuwen te wanen is een bezoek aan een der drie kampementen een echte aanrader. Op een heel natuurgetrouwe wijze wonen en werken hier een aantal gezelschappen, zoals dat ook in de middeleeuwen gebruikelijk was.

De Compagnie van Brederode is een oude bekende, daarnaast geven twee nieuwe gezelschappen acte de presence, te weten De Gulden Sporen en Compagnie d’Excellent Chronycke, waarbij ook door hen een kampement opgeslagen en ingericht zal worden. Rondom de sage van Ridder Robert, zal een toernooi nagespeeld worden, waarbij vier ridders te paard elkaar proberen af te troeven, teneinde de hand van Genoveva, de dochter van de kasteelheer van Gemert, te veroveren.

Kanongebulder zal over de velden klinken, afgewisseld met wapengekletter en hoefgetrappel.

Het gezang van de minstreel zal uw oren strelen, mits u deze nog hebt. De valkenier is immers druk doende zijn roofvogels te trainen voor de jacht en menig vogel zal rakelings over de kruinen van de hoofden scheren.

De vilter en tinnengieter zullen in hun kamp bezig zijn met hun ambacht en op het eilandje tegenover het kasteel kunnen de kinderen zich vermaken met oud-Hollandse spelen, of in één der kampementen een schildje schilderen.

Voor elk wat wils, voor ieder een natje en droogje, ook klaar gemaakt en gedronken in de sfeer van de dag en de middeleeuwen.

Die ene dag zal kasteel Gemert en omgeving teruggaan in de tijd en de klok stil zetten rond de eeuwwisseling van rond het jaar 1500. Het kasteel zelf zal op die dag ook beperkt open zijn en vrij ter bezichtiging, ofschoon er om veiligheidsredenen slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen mag.

De Middeleeuwse Kasteelfeesten zijn van 10.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags. De entreeprijs bedraagt voor volwassenen E 7,00 en voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is dat E 4,50. Bij inlevering van een kortingskaart is de prijs voor kinderen slechts E 3,50. Een festijn dat u beslist niet mag missen en waar bovendien een hoog educatief gehalte voor uw kinderen aan vast zit.

 

 

Atelier3P

 

Be Sociable, Share!
De "kunst van samen leven" Follow us Facebook Twiter RSS