Eten en drinken

Zowel het Nazarethklooster als Kasteel Gemert krijgen als het aan Atelier3P ligt een educatief restaurant en eetcafé met een professionele kookstudio waar leerlingen participerend leren. Op de terreinen alsook daarbuiten is voldoende ruimte voor een aantal grote kassen waar kruiden en andere gewassen geteeld worden.

De keuken en het restaurant in het Nazarethklooster staat centraal voor opleiding en opvoeding. Zowel basisschool als een levensschool leren hier alles over eten en drinken van boer tot bord.

Iedereen moet exclusief voedsel van hoge kwaliteit kunnen nuttigen

In het souterrain van de locatie Kasteel Gemert komt een educatief eetcafé en een kookstudio. De exploitatie is in handen van een groep professionele Gemert-Bakelse horeca-ondernemers met restaurant ervaring. In plaats van weer een extra concurrent erbij werken zij in dit project samen aan een zelfvoorzienend en samenredzaam Gemert-Bakel.

Meer bewustzijn voor duurzaam en gezond voedsel

De horeca is ook een middel om te werken aan het vergroten van het bewustzijn voor duurzaam en gezond voedsel in de Gemert-Bakelse samenleving.
Daarnaast maakt het restaurant, het eetcafé en de kookstudio het mogelijk om complete arrangementen aan te bieden voor de zakelijke markt.

Het eetcafé is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Het ademt de sfeer van duurzaamheid uit en is vriendelijk geprijsd.

Stoken van eigen drank

Atelier3P en FRE2SH dromen er ook van om een destillatiebedrijf te beginnen om heerlijk eigen FRE2SH-drank te stoken. Inmiddels heeft een Gemertse partner al een stookvergunning en wordt er ook al volop geëxperimenteerd met peren en andere fruitsoorten. De pulp die overblijft wordt verwerkt in heerlijke koeken.

to-do-lijst-taken-taak-verkleindActies om het doel te bereiken:

  • Uitwerken van het Atelier3P horeca concept
  • Werkgroep Eten en Drinken formeren

 

Samenwerking zoeken met:

  • Cateringbedrijf uit de regio uitnodigen om het concept voor de pijler Eten en Drinken verder uit te werken
  • Horeca-ondernemers met restaurantervaring voor de exploitatie
  • Commanderijcollege zorg en welzijn
  • Basisscholen
  • VELT Gemert
  • Ministerie van Eten en Drinken

 

Be Sociable, Share!
De "kunst van samen leven" Follow us Facebook Twiter RSS